Skip to main content

Відділення соціальної допомоги вдома завжди поруч

Територіальний центр надання соціальних послуг Немишлянського району міста Харкова продовжує працювати в умовах карантину. На сьогодні у відділенні соціальної допомоги вдома соціальні послуги отримують 200 осіб з інвалідністю (в тому числі: I групи – 42 особи, II групи – 109 осіб, III групи – 49 осіб).У разі потреби люди з інвалідністю мають можливість скористатися пунктом прокату для отримання засобів реабілітації, який працює у відділенні організації надання адресної натуральної та грошової допомоги. 15 осіб у поточному році скористались цією послугою.

З початку року було проведено опитування пенсіонерів, які отримують послуги відділення, на наявність у них «Програми реабілітації особи з інвалідністю» для подальшого надання допомоги в оформленні документів на отримання наступних заходів, а саме:

  • безоплатного придбання лікарських засобів за рецептом лікаря;
  • безоплатного забезпечення санаторно – курортними путівками;
  • забезпечення протезно – ортопедичними засобами;
  • забезпечення ортопедичним взуттям;
  • засобами пересування, у тому числі інвалідними візками;
  • окулярами;
  • слуховими апаратами тощо.

У першому півріччі всі особи з інвалідністю, які пересуваються з допомогою інвалідних візків, отримали послугу консультування щодо користування послугою «Інватаксі».

Всі отримувачі соціальних послуг, які мають інвалідність, першочергово отримали продуктові набори та медичні аптечки у період карантину.

Аналіз виконання індивідуальних планів надання соціальних послуг, які містяться в особових справах показав, що всі заходи, які в них передбачені виконуються в повному обсязі.

Працівники відділення соціальної допомоги вдома постійно підтримують зв’язок з товариством інвалідів Немишлянського району та громадською організацією «Немишлянська районна організація інвалідів війни, Збройних сил та учасників бойових дій».

Пенсіонери, які отримують послуги відділення соціальної допомоги вдома неодноразово висловлювали слова подяки на адресу соціальних робітників за їх професіоналізм, відповідальність, сумлінне виконання своїх посадових обов’язків, за якісне і своєчасне надання соціальних послуг та шанобливе ставлення до них.

Перейти до вмісту