Skip to main content

Правопросвітницький семінар для осіб з інвалідністю , у т.ч. з вадами слуху

15 вересня 2020 року в саду Шевченка (вул. Сумська, 35) представники ГО «Харківська асоціація незрячих юристів» спільно з Департаментом соціальної політики Харківської міської ради провели  правопросвітницький семінар, присвячений покращенню поінформованості членів Харківської обласної організації Українського товариства глухих з питань правових гарантій захисту соціально вразливих верств населення. Семінар відбувся в межах проєкту «Сприяння місцевим територіальним громадам у захисті прав осіб з інвалідністю», що здійснюється за підтримки Фонду сприяння демократії Посольства США в Україні.

Учасникам семінару було надано інформацію про зміни в законодавстві в сфері надання соціальних послуг, можливості звернення до центрів безоплатної вторинної правової допомоги, порядок взаємодії з органами влади в період карантину.

Директор Департаменту соціальної політики Харківської міської ради Болгова Лариса Віталіївна розповіла присутнім про послугу перекладу жестової мови, яка запроваджена у поліклініках, соціальних службах та центрах надання адміністративних послуг Харкова.

Крім того, юристи організації надали правові консультації та відповіли на  багаточисельні запитання учасників заходу.

Проєктом «Сприяння місцевим територіальним громадам у захисті прав осіб з інвалідністю» передбачено проведення правопросвітницьких заходів для представників ОТГ та осіб з інвалідністю. Надання правової допомоги незахищеним верствам населення (особам з інвалідністю, пенсіонерам, внутрішньо переміщеним особам, учасникам АТО та членам їх сімей) телефоном, через сайт та очно. Також, щомісяця, будуть виходити радіопередачі, де юристи громадської організації «Харківська асоціація незрячих юристів» будуть інформувати мешканців м. Харкова та Харківської області про актуальні зміни в соціальному законодавстві.
Отримати юридичну консультацію можна як особисто, завітавши до офісу організації за адресою: м. Харків, вул. Данилевського, б. 16, або зателефонувавши за телефоном (057)705-12-71 з 10:00 до 17:00 з пн. до пт.

З юристами можна зв’язатися через сайт організації www.jurist.org.ua.

Перейти до вмісту
%d