Skip to main content

Інформаційно-роз’яснювальна компанія з легалізації трудових відносин у Новобаварському районі

Незадекларована праця справляє значний негативний вплив на розвиток економіки країни, адже знижує доходи державного бюджету, та життєвий рівень людей, так як виключає низку соціальних виплат для працівників. 

У Новобаварському районі м.Харкова проводиться інформаційна кампанія щодо запобігання незадекларованої праці шляхом різних форм комунікації: флешмобів,  безпосередньо візитів за місцем здійснення господарської діяльності.

Восьмого та дев’ятого вересня 2020 року спеціалісти відділу з питань соціальних відносин Управління соціального захисту населення Адміністрації Новобаварського району Харківської міської ради взяли участь у роз’яснювальних заходах спільно з представниками відділу праці та зайнятості населення Адміністрації Новобаварського району Харківської міської ради, податкової служби, Пенсійного фонду України, служби зайнятості на території торгівельного центру «Термінал» біля станції метро «Холодна гора». Суб’єктам господарювання та найманим працівникам доведено вимоги діючого законодавства про працю та відповідальність у разі їх порушення.    

Відповідне питання є предметом розгляду на засіданнях районної робочої групи з питань підвищення рівня оплати праці, легалізації виплати заробітної плати та зайнятості населення. З початку 2020 року проведено 8 засідань робочої групи,  під час яких заслухані  пояснення 164-х суб’єктів господарювання.  

Перейти до вмісту