Skip to main content

В терцентрі Слобідського району м.Харкова відбулися збори соціальних робітників

16 лютого 2021 року в територіальному центрі Слобідського району м. Харкова відбулися збори соціальних робітників

     У порядку денному було розглянуто  такі робочі питання:

  • обговорення результатів роботи відділення соціальної допомоги вдома за 2020 рік;
  • впровадження нових законодавчих документів в соціальній сфері;
  • додержання правил техніки безпеки при наданні соціальних послуг;
  • запобіжні заходи в умовах продовження карантину.

Завідувач відділення Хмелевська О.І. доповіла про результати роботи відділення соціальної допомоги вдома за 2020 рік, зокрема про кількість виявлених та обслугованих громадян протягом цього періоду, про досягнення та усунення недоліків у роботі відділення, про кількість відгуків, про  вдячність соціальним працівникам, соціальним робітникам та директору територіального центру за уважність, людяність, доброзичливість, чуйність, співчуття і допомогу у скрутних ситуаціях. Керівник відділення  ознайомила присутніх з графіком проведення внутрішньої оцінки якості надання соціальних послуг у 2021 році та зазначила категорії осіб, які  будуть приймати участь у цьому заході.

Провідний фахівець відділення Севідова О.І. ознайомила присутніх з новими правилами в роботі територіального центру у зв’язку з виходом нових законодавчих документів в соціальній сфері. Наголосила, що нова редакція Закону про соціальні послуги є дуже прогресивною та несе низку змін, які покращать організацію сфери соціальних послуг та зроблять їх надання більш ефективним. Основною метою цього закону є підвищення статусу соціальних працівників та інших фахівців, що надають соціальні послуги і забезпечення захисту прав осіб, які отримують соціальні послуги. Однак ключовими є висока вмотивованість та правильний підхід  працівників територіального центру аби норми закону виконувалися повною мірою.

Відповідальна за  правила техніки безпеки Сокол В.Є. звернула увагу присутніх, що в умовах низьких температур повітря вкрай необхідно сумлінно додержуватись правил пожежної безпеки і розповсюджувати  цю інформацію серед своїх підопічних. Також звернула увагу, що не дивлячись на поступове послаблення карантинних обмежень, необхідно дотримуватися правил безпеки в умовах пандемії COVID-19. Це необхідно як на індивідуальному, так і на груповому рівні: рекомендації щодо запобігання поширенню інфекції ефективно працюватимуть лише тоді, коли їх будуть дотримуватися всі.

Перейти до вмісту