Skip to main content

Онлайн курс цифрової грамотності для людей з порушеннями слуху

Цифровий прорив

Одним з наслідків пандемії Covid-19 стало надання величезної кількості послуг в онлайн режимі. Зараз записатися до лікаря, передати показання і оплатити комунальні послуги, стати в чергу для відвідування адміністративних центрів, подати документи в пенсійний фонд, викликати майстра можливо онлайн. І це вимагає від населення цифрової грамотності і вміння працювати в додатках. У цій ситуації дуже багато людей виявилися безпорадними і позбавленими доступу до послуг. І особливо з цим зіткнулися люди, які мають обмеження в отриманні інформації внаслідок інвалідності. До цієї категорії відносяться нечуючі люди, які відчувають великі труднощі в отриманні інформації через звичайні джерела. Вони не можуть зателефонувати в ту чи іншу службу і отримати роз’яснення, як зареєструватися і отримати послугу.

З квітня 2021 року Благодійний фонд «Інтеграція» відкрив навчальний курс цифрової грамотності для людей з порушеннями слуху. Під час занять учасники навчаться працювати у міських сервісних додатках та після закінчення курсу зможуть отримувати онлайн електронні довідки про склад сім’ї або про реєстрацію місця проживання, зареєстроватися через «еМалятко» та helsi.me; оплатити комунальні послуги, передати показання лічильників; замовити технічний паспорт; записатися в електронну чергу в центри надання адміністративних послуг, оплатити парковку або штраф. Курс навчання проходить онлайн один раз на тиждень на жестовій мові. І він є безкоштовним для людей з порушеннями слуху, які бажають отримати знання та навички цифрової грамотності.

Навчання проходить за підтримки Ініціативного центру сприяння активності та розвитку громадського почину «Єднання» в межах програми Європейського Союзу «Стратегічні партнерства для розвитку організацій громадянського суспільства в країнах Східного Партнерства».

Всі бажаючі приєднатися до навчання, повинні зареєструватися за посиланням https://bit.ly/3v6oyKT.

Зробимо цифровий прорив разом!

 

Перейти до вмісту