Skip to main content

Інформація про стан заборгованості із виплати заробітної плати на підприємствах міста Харкова станом на 01 червня 2021 року

Згідно статистичних даних на 01.06.2021 борг із виплати заробітної плати по місту Харкові склав 434,7 млн.грн. на 52 підприємствах та, впродовж травня, збільшився на 2,1% або на 9,0 млн.грн., в порівнянні з початком поточного року збільшився на 29,4 млн.грн., або на 7,3%.

Незадовільний стан погашення заборгованості із виплати заробітної плати на державних підприємствах міста Харкова, які належать до сфери управління центральних органів виконавчої влади, негативно впливає на загальну ситуацію по скороченню заборгованості із заробітної плати.

Так, за статистичними даними на 01.06.2021 заборгованість із виплати заробітної плати на підприємствах державного сектору економіки склала 349,4 млн.грн. або 98,7% від загальної суми заборгованості по місту Харкову.

Найбільші борги мають державні підприємства, які підпорядковані Державному концерну «Укроборонпром», а саме: Харківське державне авіаційне виробниче підприємство – 258,5 млн. грн., ДП «Харківський приладобудівний завод  ім.Шевченка» – 14,9 млн. грн., ДП «Харківський завод  ім.Малишева» – 14,2 млн. грн., т. д.

Основна причина наявності боргу на державних підприємствах міста – це брак обігових коштів через відсутність державних замовлень на їх продукцію; несвоєчасні розрахунки замовників за виконані роботи (надані послуги).

Серед підприємств-боржників із заробітної плати недержавного сектору найбільший обсяг заборгованості склався на:

  • ПАТ «Харківський підшипниковий завод» – 47,8 млн.грн.;
  • ПАТ «Конектор» – 4,5 млн.грн.;
  • ПАТ «Харківський верстатобудівний завод» – 3,4 млн.грн.;
  • ТОВ «СКБ УКРЕЛЕКТРОМАШ» – 3,2 млн. грн;
  • ТОВ «Українська ливарна компанія» – 3,0 млн.грн. тощо.

Основна причина боргу на підприємствах-боржниках приватного сектору-брак обігових коштів у зв’язку з несвоєчасними розрахунками замовників за виконані роботи (надані послуги), різке зменшення обсягів замовлень або взагалі їх відсутність.

За даними оперативного моніторингу, проведеного Управлінням з соціальних питань Департаменту соціальної політики Харківської міської ради, розмір заборгованої заробітної плати по місту Харкові станом на 23 червня 2021 року становив 403,4 млн.грн., що на 7,8 % менше порівняно з початком місяця.

Перейти до вмісту