Skip to main content

Погашення заборгованості з виплати заробітної плати – важливе питання для робітників підприємств

В адміністрації Холодногірського району Харківської міської ради проведено чергове засідання районної робочої групи з питань сприяння погашенню заборгованості з виплати заробітної плати, податків, єдиного внеску на загальнообов’язкове державне соціальне страхування.

20 липня 2021 року на засіданні районної робочої групи за участю першого заступника голови Адміністрації Холодногірського району Олександра Лелюка, членів робочої групи, керівників та представників підприємств-боржників району обговорено питання заборгованості з виплати заробітної плати.
Адміністрація Холодногірського району занепокоєна значним зростанням заборгованості з виплати заробітної плати на підприємствах району, яка в порівнянні з початком року зросла на 6,1 млн. грн. Станом на 01 липня 2021 року 5 підприємств району заборгували 508 працівникам майже 17,3 млн. грн заробітної плати.
Найбільша сума заборгованості із виплати заробітної плати зосереджена на державних підприємствах і складає понад 90 % від загальної суми боргу по району.
Поряд з цим, в результаті спільних заходів, вжитих Адміністрацією району, контролюючими органами та керівниками підприємств з початку року по Холодногірському району зменшена або ліквідована заборгованість по заробітній платі на 1,2 млн. грн.
На засіданні заслухані керівники підприємств-боржників: Харківського казенного експериментального протезно-ортопедичного підприємства – Фролов Євгеній Олексійович, ТДВ «РОСС» – Толкачов Василь Йосипович та заступник голови ліквідаційної комісії ДП «Харківський завод електроапаратури» Полов’ян Сергій Іванович.
Керівник ДП «Харківський завод шампанських вин» Гриценко С.М. на засідання робочої групи не з’явився та не надав будь-яких письмових пояснень.
У рамках засідання прийняті рішення щодо повторного звернення до районного відділу поліції та попередження керівників підприємств-боржників про відповідальність за несвоєчасну виплату заробітної плати, а також направлення листа до тимчасової комісії з питань погашення заборгованості із заробітної плати (грошового забезпечення), пенсій, стипендій та інших соціальних виплат Харківської обласної державної адміністрації щодо роботи Управління соціального захисту населення Холодногірського району в період карантину.

Перейти до вмісту