Skip to main content

До уваги роботодавців Холодногірського району м. Харкова

Протягом І півріччя 2021  року на  підприємствах Холодногірського району зареєстровано 10 нещасних випадків на виробництві, з яких 6 визнано страховими (КП «Харківський метрополітен», Харківська дирекція ПАТ «Укрпошта», ПрАТ «Кондитерська фабрика «Харків’янка», ВП «Локомотивне депо Кременчук» Регіональної філії «Південна залізниця» АТ «Укрзалізниця», ПП «Антарес-СК»).

Оперативним моніторингом щодо стану охорони праці в районі за І півріччя 2021 року охоплено 273 підприємства, організації та установ. На цих підприємствах протягом звітного періоду чисельність посадових осіб, які пройшли навчання з питань охорони праці, складає 421 особу (98,6 % від запланованого), чисельність  робітників, які пройшли навчання з питань охорони праці, складає 3974 особи (99,9 % від запланованого), медичні огляди пройшли 3750  працівників певних категорій (100 % від запланованого).

За результатами аналізу інформації щодо виконання  Комплексних заходів щодо досягнення встановлених нормативів безпеки, гігієни праці та виробничого середовища, підвищення існуючого рівня охорони праці, запобігання випадкам виробничого травматизму, професійних захворювань, аваріям і пожежам  встановлено, що на здійснення 822 заходів з охорони праці підприємствами витрачено 16297,907 тис. грн. Витрати на одного працюючого становили 698,67 грн.

Кількість робочих місць, які підлягають атестації за умовами праці,  склала  2576 одиниць, а кількість атестованих робочих місць – 2576 одиниць. Питома вага атестованих робочих місць до потрібного становить  100 %.

Звертаємо увагу  керівників підприємств, установ та організацій  всіх форм власності та господарювання, що у відповідності до ст. 44 Закону України «Про охорону праці» за порушення законодавства про охорону праці передбачено дисциплінарну, адміністративну, матеріальну та кримінальну відповідальність.

Перейти до вмісту