Skip to main content

Стан виробничого травматизму в Московському районі м. Харкова

Стан виробничого травматизму в Московському районі м. Харкова у I півріччі 2021 року

Станом на 01.07.2021р. на підприємствах, в установах, організаціях Московського району м. Харкова зареєстровано 11 випадків виробничого травматизму, в т.ч. 2 випадки зі смертельним наслідком, а саме: 9 нещасних випадків, в т.ч. 2 випадки зі смертельним наслідком, сталися з медичними працівниками внаслідок інфікування вірусом SARS-CoV-2; 1 нещасний випадок – внаслідок падіння під час пересування; 1 нещасний випадок – внаслідок того, що потерпіла оступилась. Причинами страхових нещасних випадків стали контакт з інфекційними хворими на COVID-19 та невиконання вимог інструкцій з охорони праці. Випадків профзахворювань у районі не зафіксовано.

Як свідчить аналіз, найнебезпечнішою галуззю за ризиком  виникнення нещасних випадків на виробництві (гострих професійних захворювань) на даний час є діяльність закладів охорони здоров’я. Захворювання медичного чи іншого працівника закладу охорони здоров’я на гостру респіраторну хворобу COVID-19, спричинену коронавірусом SARS-CoV-2 внаслідок контакту з інфікованим пацієнтом, матеріалами чи переносниками захворювань під час виконання посадових обов’язків  постановою Кабінету Міністрів України від 13.05.2020 № 394 було включено до Переліку професійних захворювань, затвердженого постановою Кабінету Міністрів України від 08.11.2000 № 1662. Лабораторно підтверджені випадки інфікування гострою респіраторною хворобою COVID-19 медичних та інших працівників, що пов’язані з виконанням професійних обов’язків в умовах підвищеного ризику зараження на COVID-19, розслідуються як випадки гострого професійного захворювання відповідно до Порядку розслідування та обліку нещасних випадків, професійних захворювань та аварій на виробництві, затвердженого постановою Кабінету Міністрів України від 17.04.2019 № 337.

Нагадуємо, що відповідальне ставлення працівників та роботодавців до власного здоров’я та здоров’я оточуючих є необхідною умовою для мінімізації ризиків інфікування COVID-19 на робочому місці.

Перейти до вмісту