Skip to main content

До уваги отримувачів державної соціальної допомоги малозабезпеченим сім’ям, у складі яких є непрацюючі працездатні особи

Управління соціального захисту населення Адміністрації Холодногірського району Харківської міської ради інформує.

З 1 січня 2022 року набирає чинності Порядок надання допомоги на здобуття економічної самостійності малозабезпеченої сім’ї, затверджений постановою Кабінету Міністрів України від 21.04.2021 № 397 «Деякі питання сприяння економічній самостійності малозабезпечених сімей».

Фінансова допомога – допомога на здобуття економічної самостійності малозабезпеченої сім’ї, яка є безвідсотковою поворотною фінансовою допомогою та надається одноразово у безготівковій формі за рахунок коштів державного бюджету непрацюючій працездатній особі із числа членів малозабезпеченої сім’ї, та яка зареєстрована як безробітна, для організації підприємницької діяльності та сприяння її економічній самостійності.

Розмір фінансової допомоги не може перевищувати 15 розмірів мінімальної заробітної плати, встановленої законом на 1 січня календарного року, в якому приймається рішення про її надання (на початок 2022 року – 97 500 грн).

За більш детальною інформацією зацікавлені особи можуть звертатися до Харківського міського центру зайнятості за телефонами: (057) 7284023.

 

Перейти до вмісту