Skip to main content

До уваги роботодавців Холодногірського району міста Харкова

Управління соціального захисту населення аміністрації Холодногірського району Харківської міської ради, на виконання заходів Програми зайнятості населення Харківської області та з метою сприяння підвищенню зацікавленості роботодавців у створенні нових робочих місць в усіх сферах економічної діяльності, нагадує щодо можливих заходів підтримки суб’єктів господарювання, а саме:

  • стимулювання роботодавців до створення нових робочих місць шляхом компенсації фактичних витрат у розмірі єдиного внеску на загальнообов’язкове державне соціальне страхування (постанова Кабінету Міністрів України від 15.04.2013 № 347, http://surl.li/bjhay );
  • компенсація витрат роботодавця на оплату праці за працевлаштування зареєстрованих безробітних з числа внутрішньо переміщених осіб (постанова Кабінету Міністрів України від 08.09.2015 № 696, http://surl.li/bjhde ).

Звертаємо увагу роботодавців на необхідності інформувати службу зайнятості, у разі наявності вакансій на підприємстві, що надасть змогу спільними зусиллями вирішувати проблеми добору кадрів та працевлаштування безробітних.

Поряд з цим повідомляємо, що Урядом запроваджено систему підтримки бізнесу, яка дозволить полегшити фінансове навантаження на підприємців у період карантинних обмежень. Зокрема, суб’єкти господарювання мають можливість отримати допомогу по частковому безробіттю (постанова Кабінету Міністрів України від 03.02.2021 № 74 http://surl.li/bjhhh ). Щоб отримати допомогу, необхідно звернутись до центру зайнятості за місцем реєстрації підприємця, як платника ЄСВ, та подати необхідні документи.

Також розширено можливості державної програми «Доступні кредити 5-7-9%». Детальніше про програму можна дізнатися за посиланням: https://5-7-9.gov.ua .

 Бажаємо суб’єктам господарювання району подолати нелегкі часи та успішно продовжити свою господарську діяльність!

 

Перейти до вмісту