Skip to main content

Відшкодування вартості послуги «муніципальна няня»

Управління соціального захисту населення адміністраціі Слобідського району Харківськоі міськоі ради інформує. З 1 січня 2023 постановою Кабінету Міністрів України від 30.12.2022 № 1474 були внесені зміни до Порядку відшкодування вартості послуги з догляду за дитиною до трьох років «муніципальна няня», затвердженого постановою Кабінету Міністрів України від 30.01.2019 № 68.

Відшкодування вартості послуги «муніципальна няня» є щомісячною адресною компенсаційною виплатою заявнику послуги «муніципальна няня» за здійснення догляду за дитиною протягом місяця, призначається структурним підрозділом з питань соціального захисту населення. Послуга з догляду за дитиною до 3-х років «муніципальна няня» – це послуга, що надається для підтримки батьків, опікунів дитини для забезпечення догляду за: дитиною до 3-х років, яка потребує додаткового догляду; або дитиною до 3-х років, якщо один із батьків, опікунів є особою з інвалідністю1 чи 2 групи.

Допомога призначається у розмірі, який визначається з розрахунку 100% мін. заробітної плати у погодинному розмірі, установленої на 1 січня відповідного року, за годину догляду, але не більше 165 годин на місяць. Розмір не може перевищувати вартості послуги «муніципальна няня».

Муніципальною нянею може бути будь-яка фізична особа – підприємець (КВЕД88.91) чи юридична особа (КВЕД 78.20 або КВЕД 85.10). Між заявником послуги «муніципальна няня» та муніципальною нянею укладається договір.

Для отримання компенсації необхідно надати до управління соціального захисту населення заяву, відомості про народження дитини, копію довідки про захворювання дитини, копію договору, копію довідки МСЕК про встановлення групи інвалідності, відомості, що підтверджують витрати на оплату послуги «муніципальна няня».

Додаткову інформацію можна отримати за телефоном: (057) 725-41-14

Прийом громадян здійснюється з понеділка по п”ятницю з 8.00 до 15.00

Перейти до вмісту